ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΤ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Η αγωνιστική ομάδα καρτ PRT Motorsport, υπό την επίβλεψη του Team Manager Γιώργου Πολυχρονίδη και της Λίας Πολυχρονίδη, υποστηρίζει οδηγούς αγώνων καρτ από το πρώτο στάδιο της αγωνιστικής τους καριέρας. Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργεί οδηγούς με προοπτική εξέλιξης σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

H PRT Motorsport  καινοτομεί και εισάγει στην βασική εκπαίδευση αγωνιστικής οδήγησης την προσομοίωση, παράλληλα με τις προπονήσεις στην πίστα.

 

Η PRT Motorsport προωθεί ένα ΝΕΟ πρόγραμμα εκπαίδευσης για αρχάριους οδηγούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες


ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το ΝΕΟ πρόγραμμα εκπαίδευσης από την PRT Motorsport ανεβάζει τον πήχη στην εκμάθηση αγωνιστικής οδήγησης. Είναι ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο για αρχάριους οδηγούς κάθε ηλικίας (ενδείκνυται από 8 έτη και άνω) που θέλουν να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία της οδήγησης με απώτερο στόχο την ασφάλεια εντός και εκτός πίστας.

Το αρχικό μέσο εκπαίδευσης είναι ο  επαγγελματικός προσομοιωτής Kart Sim Pro που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα της ομαλής μετάβασης από την Προσομοίωση στην Πίστα. 


Γιατί Προσομοίωση ;

Η προσομοίωση τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά σε πολλούς τομείς της ζωής μας και ενας από αυτούς είναι η εκπαίδευση. Τα βασικά οφέλη της προσομοίωσης στην εκπαίδευση είναι: 

 • Παρέχει άμεσα διαφορετικά σενάρια  βοηθώντας τον οδηγό να εκπαιδευτεί γρήγορα σε πολλαπλές συνθήκες (αγώνα, βρόχινη οδήγηση, διαφορετικές πίστες κ.α)
 • Η real-time αλληλεπίδραση του εκπαιδευτή με τον οδηγό.
 • Η επανάληψη, που δημιουργεί γρήγορα αντανακλαστικά και συνειδητή αξιολόγηση  των δεδομένων συνθηκών.
 • Η ασφάλεια 
 • Εξοικείωση με την ταχύτητα της αγωνιστικής οδήγησης  και βελτίωση της αντιληπτικής ικανότητας του οδηγού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:


  Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

  Το 2011 η Διεθνής Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού FIA ξεκίνησε να οργανώνει διαφημιστικές εκστρατείες σε συνεργασία με εθνικές Ομοσπονδίες Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Οργανισμούς, Οδηγούς Αγώνων και άλλους επίσημους φορείς προωθώντας την καλή οδηγική συμπεριφορά στους δρόμους μέσα από την προσφορά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

  Ο Φώτης Θωμάς ( Μηχανολόγος - Αεροναυπηγός, Πρωταθλητής Αγώνων Καρτ ) και οδηγός της αγωνιστικής μας ομάδας, ήταν ένας από τους πρεσβευτές της Διεθνής Εκστρατείας #3500LIVES, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), στο ελληνικό κοινό σε συνεργασία με το Ίδρυμα  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

  Η FIA συνεχίζει την προσφορά της στην ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια στους δρόμους μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που έχουν ως αφετηρία  τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. https://purposedriven.fia.com/

   

  Η δική μας προσφορά στον χώρο είναι να εκπαιδεύουμε οδηγούς από νεαρή ηλικία δημιουργώντας μια βιωματική εμπειρία (εξοικείωση με την ταχύτητα,  αξιολόγηση συνθηκών, γρήγορα αντανακλαστικά, αθλητική παιδεία).

  Το καρτ είναι το κατάλληλο μηχανοκίνητο άθλημα να ξεκινήσει κάποιος και να εκπαιδευτεί σε όλα τα παραπάνω. Με άξονα το καρτ, εμεις ως PRT Motorsport  δημιουργήσαμε ένα βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης αγωνιστικής οδήγησης το οποίο μπορεί εύκολα να το ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτου ηλικίας.  

  καρτ αγωνιστικο

  SENIOR ΚΑΡΤ

  Αγωνιστικό Καρτ για εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 13 - 16 & Eνηλίκων
  mini_kart

  ΜΙΝΙ ΚΑΡΤ

  Αγωνιστικό Καρτ για εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 7 - 12 ετών

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΤ – ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ